2021. március 15. 00:15 - Berta Bernadett kristálygyógyász

Szinte minden, amit a rózsakvarcról tudok

Sokunknak egyik első köve ez a méltán népszerű csoda. A rózsakvarc egy elképesztően sokrétű hatással bíró ásvány. Mivel önbecsülésünkre, önszeretetünkre hat, ezért érdemes megpróbálni bármely probléma esetén. S hogy ez miért logikus? Nos, sokéves tapasztalatom van már a lélek harmonizálásában, fejlesztésében. Minden kliens, akivel volt szerencsém együtt dolgozni, kisebb vagy nagyobb fokú önbizalomhiánnyal küszködött - s bizony önbizalomhiányuk fokának megfelelő életet éltek. A rózsakvarc csodálatosan kifejleszti bennünk az önmagunk és mások iránti elfogadást, szeretetet. Általában a problémáink jelentős része - ha nem mind - abból fakad, hogy tévesen, rosszul ítéljük meg, bíráljuk, hibáztatjuk magunkat, nem szeretjük önmagunkat eléggé. Gondoljatok csak bele, mi vagyunk a forrás, a külvilág a tükör, ami mindent de mindent visszaver/visszaigazol, mindenre reflektál, amit önmagunkból kivetítünk. Mit fog ez a tükör visszaverni, ha mi folyamatosan az önmagunkkal való elégedetlenséget, lenézést, hibáztatást vetítjük ki, s azt, hogy még önmagunk számára sem vagyunk elég szerethetőek? Természetesen munkahelyi kudarcokat, párkapcsolati viharokat, meg nem értést, esetleg magányosságot, sikertelenséget, konfliktusokat és anyagi problémákat. Ilyenformán önbecsülésünk ok okozati összefüggésben van azzal, amilyen életet jelenleg élünk - amilyenek a kapcsolataink, anyagi helyzetünk, munkánk, s életünk minden területe. Amikor a rózsakvarc bekapcsolódik ezekbe a folyamatokba (kiáramoltatás/visszacsatolás), szépen, apránként elkezdi megváltoztatni az ok megváltoztatásán keresztül az okozatot, azaz az önbecsülés szintjének emelésén keresztül az összes visszaigazolást és körülményt. S ez örömhír, hiszen a jelenlegi helyzetben is nagyon fontos, hogy ügyeljünk arra, hogy mit áramoltatunk ki, mert amint bent, úgy kint! :-)

Mivel minden stressz is abból fakad, hogy nem érezzük úgy, hogy meg tudunk felelni, jól tudunk teljesíteni, képesek, méltóak vagyunk bármire is (munkaszervezés, elvégzett feladatok, média által sugallt előnyös külső,  háztartási munkák, iskolai végzettségek, harmonikus kapcsolatok, elismertség, stb. s itt sorolhatnám a végtelenségig az önbizalomhiány különböző aspektusait, területeit), ezért a mostani, covidos helyzetben is nagyon fontos dolog, hogy igyekezzünk harmonizálni lelkünket, s önmagunkkal kibékülve éljük meg ezeket az időket. 

Visszatérve a rózsakvarccal kapcsolatos általános ismeretekre: a rózsakvarc a legismertebb kövek közé tartozik. Népszerűségét és ismertségét nem csak gyakoriságának köszönheti, hanem rendkívüli sokoldalúságának is. Segít a lelki terhek megszüntetésében, gyengéddé, de határozottá tesz. Épp csak annyit "lágyít" rajtunk, hogy megszűnjön  a merevségünk, keménységünk okozta törékenységünk. (Mert ugye jól tudjuk, hisz gyönyörűen elmeséli a fűzről és a nádról szóló kínai tanmese is, hogy a viharban hajlékonynak kell lenni, hogy ne törjünk el, s hogy vihar után újra feltudjunk állni). Segít leküzdeni félelmeinket, fokozza az önmagunk iránti szeretetet, visszaadja a lelki egyensúlyt. Megszabadít az aggodalmaktól is. Erősíti a szeretőkészséget önmagunk és mások iránt. 

Régi időkben szerelmi mágiához, varázslatokhoz is használták a rózsakvarcot, mert úgy tartották, hogy életeken át össze lehet kötni a segítségével két szívet.

Öngyilkos kristálynak is nevezik a rózsakvarcot, mert "gazdájáért" képes feláldozni magát, ami azt jelenti, hogy érzelmi támadások kivédésénél teljesen el tudja veszíteni a színét, elfehéredik, de akár szürkére is változhat. Láttam már olyan rózsakvarcot is, amelyből darabkák törtek le, amikor lelki trauma érte a gazdáját. Ilyenkor a negatív érzelmi energiáktól akár teljesen tönkre is tud menni ez a csodás segítő kő. 

Jót tesz a bőrnek és azáltal, hogy enyhíti a stresszt, félelmeket, szorongást, lassítja a bőr öregedését. Jó általános bőrápoló a rózsakvarcból készült elixír. Kelések ellen is tökéletes. Amikor személyes találkozó vagy nyilvános szereplés, tárgyalás előtt állunk, érdemes az auránkba permetezni rózsakvarc elixírt, mert megnyerővé, vonzóvá tesz :-)

Szívtáji fájdalom, mellkasszorítás, stresszből fakadó szívritmuszavar ellen érdemes medálként viselni vagy a mellkasra helyezni (lányok a melltartójukba is tehetnek a szív környékére nyers rózsakvarcot, csak lehajolásnál vigyázni! :-) ). Erősíti a szívet. Javítja a szövetek vérellátását is. Mivel erősíti a nemi szerveket, női termékenységfokozóként is használhatjuk. Menstruációs zavaroknál, szexuális problémáknál is segít. Menstruációs görcsnél például egy amazonittal együtt a hasra helyezve enyhülést hoz. Aktiválja és harmonizálja a szívcsakra energiáját. Nőgyógyászati problémáknál is érdemes alkalmazni. Vérkeringési zavaroknál, potenciaproblémáknál is segít, mivel erősíti az ereket, javítja a vérellátást. Segít a magas vérnyomáson is, de csak abban az esetben, ha annak oka a szív működési zavara.

Segít a harag feldolgozásában, de szerelmi bánatnál is enyhíti a fájdalmat. Segít úgy feldolgozni a szakítást, hogy ne önmagunkat "hozzuk ki" vesztesként. Növeli a bátorságot is. Mivel erősíti az önmagunkba vetett hitet, alkotásnál is nagy segítség. Fejleszti az együttérzés képességét, de csak olyan mértékig, ami még nem jár önfeladással. Nyitottá tesz a világ felé. Segít figyelmünket saját vágyaink megélése felé irányítani. A nagy "katyvaszból" segít kiválasztani és megélni azokat a dolgokat, amelyek valóban fontosak számunkra, amelyek valóban saját lelkünket gyönyörködtetik, építik. Egyensúlyt teremt életünkben az aktivitás és a nyugalom terén, ezért munkamániások kezelésére is tökéletes. Nagyon jó választás kikapcsolódáshoz, stresszoldáshoz is.

Fokozza az érzékelést, fejleszti az intuíciót. Segít ösztönösen ráérezni arra, hogy mire van szüksége valójában a másiknak, illetve saját magunknak? Segít tudatosítani igényeinket. Ezzel a csodálatos hatásával segít megelőzni betegségek kialakulását, melyeknek lelki okai az elfojtásaink, s az, hogy lelkünk igényeit egyáltalán nem vesszük figyelembe. Arra ösztökél, hogy minden síkon (test, lélek, szellem) önmagunk iránti szeretettel kezeljük és elégítsük ki igényeinket. Csillapítja az olyan fajta bűntudatot, amely abból fakad, hogy azt gondoljuk, nem tehetünk önmagunkért, mert mások az elsők, az ő igényeiket kell elsősorban kielégítenünk. Szóval hatalmas segítség empatáknak is, azért, hogy bűntudat nélkül tudjanak töltődni, gondoskodni saját szükségleteikről!

Egyetlen esetben okoz diszharmonikus érzéseket: ha tetteink és lelkünk valós vágyai ellentétben állnak egymással. Ilyenkor nyugtalanná, támadóvá teszi az embert, de ha bátrak vagyunk továbbra is használni, elvezet minket odáig, hogy felismerjük az eltérést és kijavítsuk - harmóniába hozzuk lelkünk igaz vágyait cselekedeteinkkel. 

Ez a csodálatos kristály már akkor is nagy hatással van ránk, ha csak a közelünkbe helyezzük el, de érdemes vele minél többet együtt dolgozni.

Nem utolsó sorban pedig rendkívül erőteljes hatású védelmi ásvány is a rózsakvarc.Védelmet ad mindenfajta negatív érzelmi energiával szemben. Azoknak, akik például munkájuk során sok emberrel kell, hogy kapcsolatba kerüljenek, mindenképpen érdemes alkalmazni a rózsakvarc varázslatos erejét!

Érdemes minél gyakrabban tisztítani rózsakvarcunkat, mert amíg nincs helyén az önbecsülésünk, szinte mindig történik velünk olyan dolog, amit "mellre szívunk", azaz, amit a szívünkre veszünk, s ezeket a sérüléseket jó nem begyűjtögetni, mert idővel fizikai elváltozásokat tudnak okozni, főként a szívben. A híresztelésekkel ellentétben tűző napon sohasem töltődik a rózsakvarc, csak tönkremegy! Nem csak színét, de gyógyító rezgését is teljesen el tudja veszíteni a tűző napon. Eredményesen tudjuk viszont tisztítani gyertya vagy füstölő segítségével úgy, hogy minden figyelmünket a rózsakvarc tisztítására irányítjuk, s néhányszor áthúzzuk a gyertya vagy a füstölő füstjében. Amikor valóban figyelünk kövünk igényére, akkor megérezzük ösztönösen, de a kövek csillogásán is látni lehet, hogy mikor elég.

Használjátok szeretettel ezt a csodálatos segítő követ! 

Jó munkát kívánok!

Szeretettel:
Detty

 

31117792_455646244855108_5842141565446782976_n.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kristalygyogyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr4416406300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása