2019. május 01. 18:47 - Berta Bernadett kristálygyógyász

Szimbólumok, medálok jelentése

<3 Csodás napot Kedvesek! <3 

Gyakran kérdezitek, hogy az ékszerek díszítésére használt, vagy medálként viselt szimbólumok, kis figurák mit jelentenek, egyáltalán mikor, mire, melyiket válasszátok? Úgyhogy most, hogy van egy fél szabad délutánom, igyekszem választ adni a felmerült kérdésekre: 

Angyal: Az Angyalok földi létezésünk segítői, de csak akkor tudják betölteni ezt a küldetésüket, ha megkérjük Őket. Mindenkinek van személyes Őrangyala, aki segíti életútján. Az angyal szimbólum mindig feleleveníti az ő létezésüket, s azt, hogy bármi problémánk van, csak kérnünk kell, mert folyamatosan kapcsolatban lehetünk velük. Kiváló védelmi szimbólum is az angyalka.

Angyalszárny:A szárnyalást jelképezi, a lélek szabadságát, a földi kötöttségtől való mentességet, a szabadon repülést és kapcsolatunkat a Teremtő Erővel, tudatalattinkkal. Ez a szimbólum segít alkotni, inspirációt szerezni, s fenntartani a kapcsolatot a spirituális világgal. Egyben védelmi szimbólum is.

Bagoly: A bagoly nagyon összetett jelentésű szimbólum. Képviseli a tudást, bölcsességet, tudni vágyást, ugyanakkor a gyógyítók misztikus, titokzatos társaként is értelmezzük. Növeli tudásunkat.

Buddha: Az élet értelmét, az igazság megtalálását szimbolizálja. Segít tudatosságunk magasabb fokra emelésében, a bölcsesség és nyugalom megtalálásában. 

Csillag: Szerencsehozó motívum. A siker, a remény, az isteni folytonos jelenlétét erősítő jelkép. Képviseli még az örökkévalóságot és a halhatatlanságot is.

Elefánt: Az elefánt szimbólum a bölcsességet, erőt, függetlenséget képviseli, erősíti. A Hindu vallás szerint a termékenység, hatalom, higgadt erő és a hosszú élet képviselője. A buddhista hit szerint termékenységet, jó szerencsét, bölcsességet és az otthon védelmét erősíti.

Életfa: Jelképezi a gyökereinket, ahonnan indulunk és a lombot, ahová felmagasodhatunk, de ezen kívül még a fenti és lenti világok kapcsolatát, ezen keresztül a növekedést, megújulást, fejlődést, s ezek minden fázisát szimbolizálja és erősíti. Képviseli a folyamatos fejlődést, változást és az összekapcsolódást a végtelennel. Az örök körforgás és a Teremtővel való folytonos kapcsolat erősítő szimbóluma.

Élet virága: Az élet virága a teremtés valamennyi folyamatát magában foglalja; világunk felépítését, struktúráját, ezért minden szinten minden pozitív, építő folyamatot segít. 

Farkas: Az ősi tudást idézi fel, amikor még az ember tanult a farkastól. Mindazt a tudást felhozza és erősíti, amelyet mai napig érdemes eltanulnunk ezektől a csodálatos független és szabad lényektől: a falkaszellemet, az erőt, gyorsaságot, eszességet.

Fatima keze - Hamsa: Talizmánként Isten kezeként védelmez. Használatos az arab és zsidó kultúrákban, Észak-Afrikában is, hasonló jelentéstartalommal. A védelem univerzális jele. Általánosságban a gonosz elhárítására használt szimbólum.

Hal: A kínai nyelvben a hal szó azonos a gazdagsággal. Szimbólumként is a gazdagságot, szerencsét és hosszú életet jelképezi.Számtalan kultúrában elterjedt, erős szimbólum, a feng shuiban is alkalmazzuk.

Hold: A titokzatosságot, a folytonos megújulást, a belső tudást és gyarapodást jelenti. Minden folyamatban és életterületen a növekedést, a gazdagodást erősíti.

Hórusz szeme: Az ókori Egyiptomban amulettként használták, de a mai napig alkalmazzák védelmi szimbólumként, mert biztonságot, erőt, bölcsességet és egészséget hoz viselőjének. Negatív energiákkal, mágiával szemben is jó védelmi szimbólum.

Kormány: Az irányítást, "kormányzást" jelképezi, ezért minden olyan helyzetben erősít, amikor úgy érezzük, hogy kicsúszik kezünkből az irányítás. Segítségével újra abba az irányba haladhat életünk, amerre mi szeretnénk, csupán a döntést kell meghoznunk, hogy felszámoljuk életünkben a "sodródást".

Kulcs: A megismerést, tudást szimbolizálja, s ezáltal a tudásvágyat ébreszti fel.

Ló: A ló szilajsága, szabadsága, kitartása, ereje sikert és hírnevet hoz számunkra az üzleti életben is. Kockázatvállalásra sarkall, de egyúttal fejlődésünket, tudatosságunk emelkedését is biztosítja. A ló erős feng shui jelkép is egyben - ezzel a jelentéstartalommal.

Lótusz: A megvilágosodás, fejlődés és az élet születésének szimbóluma a keleti vallásokban. Ez a csodaszép növény fejlődése során iszapból indul, a víz tetejére tör és ott gyönyörű virágot bont. Szimbolikus jelentése maga ez a folyamat, vagyis az, hogy minden nehézség és szegényes körülmény legyőzhető kitartással, akarással. Fejlődési folyamatokban, növekedésben, haladásban segít és megtestesíti a földi lét minden aspektusát; születéstől elmúlásig, a lélek fejlődését, felemelkedését és megvilágosodását képviseli. Tisztaság, bölcsesség, siker, erő.

Macska: A macska elűzi az irígység energiákat, melyek rossz hatással vannak a sikereinkre. A macska szimbólum, ahogyan az élő cicák is, tisztán tartják energiaterünket és megakadályozzák ártó, negatív energiák behatolását, kártételét, így az energiarablást is. Függetlenségre, ösztönösségre tanítanak. Japánban az integető macska feng shui szimbólum, mely távol tartja az irígy, gonosz erőket.

Madár: A szabadság, a szabadon szárnyalás, a határtalanság megtestesítője.

Nap: Az életerő és a teremtés szimbóluma. Az fényt is szimbolizálja, amely életet ad, a ragyogást, felvilágosultságot, az újjászületést.

Négylevelű lóhere: A szerencsét jelképezi és erősíti.

Ohm-jel: Ősi buddhista jel, mely a leghatékonyabb mantrát, az "aum'" hangot jelenti, mely a megvilágosodás, a Teremtéssel való egyesülés és összhang mantrája. Segít egyensúlyba kerülni, "kiegyenlítődni". E szentnek tartott szótag mantrázása megvilágosodáshoz, tökéletes egyensúlyhoz, békéhez vezet. 

Pillangó: A lélek fejlődését szimbolizálja, a báb állapotból szépen lassan kibontakozó életet jelképezi. A japánoknál a változékonyságot, a kínaiaknál a halhatatlanságot jelenti. Minden fejlődési, kibontakozási folyamatnál erősít, a szabad lélek szimbóluma. 

Ragadozók: Mindannyian az erőt, hatalmat, bátorságot, egyéniséget és az erőkifejtést követő méltóságos nyugalmat szimbolizálják.

Sárkány: A sárkány a kezdetek és végek, a rejtett tudás misztikus őrzője. Az örök élet szimbóluma. Kínában "kiváló értelmű lény"-ként tisztelik (neve is ezt jelenti), aki a halhatatlanság és gyógyító erő birtokosa. Védelemként feng shuiban is gyakran használják, szoborként vagy sárkányt ábrázoló falikép formájában - mindenhogyan nagyon hatásos.

Szitakötő: A kitartást, bátorságot jelképezi. Megmutatja, hogy az élet múlékonysága ellenére is lehet könnyed, tartalmas. Az érettség jelképe és abban támogat, hogy hasznosan tudjuk tölteni minden pillanatunkat.

Szív: Az érzelmek és érzelmi bölcsesség szimbóluma. A mindenek felett álló szeretetet jelképezi, s felidézi és erősíti bennünk az összetartozás érzését. 

Teknőc: Sok kultúrában a hosszú élet és erő szimbóluma. Éppen ezért az állóképességet is erősíti szimbólumként. Segít magabiztosnak lenni és megtalálni egyensúlyi pontunkat. Megvédelmez a kívülről jövő negatív hatásoktól.Páncélja alatt rejtett erő lakik.

Tündér: A tündérek leggyakrabban az őselemeket képviselik a mondavilágban, s varázserejük, csodatévő képességük révén az ember fölé emelkednek. Ahol egy tündér megjelenik, ott mindig titokzatosságra, rejtett tudásra, csodákra lehet számítani.

Végtelen jel: A Buddhizmusban a tökéletességet, egyensúlyt és a "minden egy" jelentéstartalmat hordozza. Megvéd minden negatív energiától és segít, hogy mindenben, még önmagunkban is megtaláljuk a jót.

Végtelen csomó: A spiritualitás és az anyagi világ összefonódásának is jelképe. Kínában a hosszú élet, folytonosság, szeretet és harmónia jelképe, buddhista hit szerint Buddha végtelen bölcsességét és együttérzését jelképezi, ezért védelmi és megvilágosodást segítő szimbólumként is használjuk.

Violinkulcs: Az egységet jelképezi, az összetartozást, az azonos hangon rezonálást az Univerzummal.

Virág: A szerelem, a mulandóság, de elsősorban a szépség, a növekedés, a kiteljesedés szimbóluma. A női oldal energiáinak erősítője. 

Yin-yang: Összhangot jelent a minket körülvevő és a bennünk létező világban, ugyanúgy, mint ahogyan egységet teremt minden ellentétesnek érzékelt energia között, mert a tűz-víz, a férfi-női, a sötét-világos, stb. oldalak egymásra hatásának eredményeként jön létre a harmónia. Bennünk is ezt segít létrehozni. Az Univerzum harmóniáját, a mindenben meglévő egyensúlyt szimbolizálja. Ez a szimbólum segít saját egyensúlyi állapotunk, harmóniánk megtalálásában.

 

<3 Használjátok egészséggel! <3

medal.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kristalygyogyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr4613837320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása