2018. május 04. 19:44 - Berta Bernadett kristálygyógyász

Gyakori kérdések I. - kristálygyógyászatról, ásványokról

Szép estét kedves Ásványrajongók! :-)

Kissé sűrű volt ez a hetünk is, de azért igyekeztem összegyűjteni azokat a fontos, kristálygyógyászattal, ásványokkal kapcsolatban felmerülő kérdéseket, amelyekkel a hét során leggyakrabban szembesültem. Sokatoknak ígértem, hogy ezentúl minden olyan fontos dolgot megosztok itt a blogomon és facebookon is, amelyek segítségére vannak mindenkinek abban, hogy jobban eligazodjon ebben a - sajnálatos módon - szabályozatlan, ámde igen felkapott alternatív gyógymódban és az "ásványbizniszben". Igen, előbbi kifejezés felháborítóan hangzik, de sajnos élő, működő "üzletágról" van szó, de ezt inkább nem ragoznám tovább. Számomra az a fontos, hogy eddig megszerzett tudásommal, tapasztalatommal minden hozzám forduló embernek segíteni tudjak abban, hogy az ásványok hatásait alkalmazva testileg, szellemileg, lelkileg a lehető legjobban legyen! <3

Első körben az ásványutánzatok, imitációk terén felmerült kérdéseket nézzük meg kicsit.

Ami gyakran kérdés volt itt az ásványboltban is, az a festett howlit, más néven türkinit gyógyhatása. Kit ne csábítana el ez a türkiz színűre festett, gyönyörű ásvány? :-) Nyilvánvaló, hogy színterápiás hatása mindentől függetlenül - mint minden színes ékszernek, ruhának, fénynek, stb. - van, de ettől még semmi köze a valódi türkiz gyógyhatásaihoz. Mivel a festés elég radikális beavatkozás egy porózus ásvány esetében, ezért az is biztos, hogy már howlitként sem funkcionál ez a festett kő, tehát a kristálygyógyászatban semmire sem használható, de aki kristálygyógyászattal foglalkozik, egyértelműen érzi ezt energetikailag.

A másik nagyon gyakori tévhit a roppantott hegyikristállyal kapcsolatos. Amikor először találkoztam ezzel a formációval, döbbenten nem érzékeltem semmi energiáját. Mivel nem vagyok sem geológus, sem drágakőszakértő, ezért csak arra tudtam gondolni, hogy a roppantás következtében roncsolódott az évmilliók alatt kialakult kristályszerkezet, s ezért nincs energiája ennek a kőnek, majd egy kedves geológus ismerősöm felvilágosított arról, hogy roppantott hegyikristály nem létezik, mivel a hegyikristály roppantás hatására szétporlad, teljesen mindegy, hogy miféle technikai furmányt alkalmaznak ennek elkerülésére, szóval a roppantott hegyikristályként köztudatba került termék a kínai üvegipar remeke, s a gyártási folyamat során az üveget több rétegben viszik fel a kiindulási alapra - ami szintén üveg -, s hőfeszültség keltésével érik el azt, hogy a belső réteg szétrepedezik, míg a külső ép marad. Véleményem szerint, ha ennek a terméknek bárki is érzi gyógyhatását, energiáját, az bátran gyógyíthat ablaküveggel is. Van azonban még egy fontos tényező, amit semmiképpen nem szabad figyelmen kívül hagyni, s kristálygyógyász tanárom ezt előszeretettel emlegette a képtelen kristálygyógyászati megoldásokkal kapcsolatban: "a hit mindig hat". Ékszerként, ékszerdíszítésként nyugodtan viselhetjük, mert dekoratív, csillogó, még díszítésként is, de gyógyhatást ne várjunk tőle.

Főként "szerelemvonzó" hatása kapcsán, de felmerült a rodokrozit nevű, csodaszép, rózsaszín csíkos ásványunk is :-) Én ugyan kevésbé hiszek abban, hogy az ásványok szerelmet vonzanak csak úgy, hipp-hopp, de ha jobban megvizsgáljuk ennek az ásványnak a hatásmechanizmusát, akkor egyértelmű, hogy érzelmi életünket megszépíti, mert segít abban, hogy kialakuljon bennünk a minden élőre és élettelenre kiterjedő szeretet érzése, s mint tudjuk, amint bent, úgy kint, tehát életkörülményeinket, kapcsolatainkat mindig belső világunk teremti, s ha ott szeretet uralkodik, akkor külső világunk is ezt tükrözi vissza, akár egy új kapcsolat, szerelem formájában. Ezzel az ásvánnyal viszont vigyázni kell, mert akinek magas a vérnyomása, semmiképpen ne alkalmazza/viselje! Jó hír, hogy léteznek még más "szerelemvonzó" ásványok is, szóval csüggedésre semmi ok! :-)

Újra a hematittal kapcsolatban merült még fel az a kérdés, hogy kifejti-e fizikai hatásait ékszerként viselve, s ha igen, mire? Tudjuk jól, hogy fizikai problémák energetikai befolyásolására legtöbb esetben hatástalanok az ékszerként viselt ásványok. Sok esetben még a törmelékköves (kevéssé megmunkált, szinte nyers formája az ásványoknak) ékszerek beválhatnak, de van, amikor már csak a célzott kristálygyógyászati kezelés tud javítani egy-egy energetikai torzuláson, s ehhez minden esetben nyers ásványt használunk. Hematit ékszereknél az a helyzet, hogy ők már átstrukturált (porított, kötőanyagokkal kevert, tehát kristályszerkezetüket teljesen elveszített), vörösvasércből készült termékek, melyeknek lelki, szellemi, s elenyésző fizikai hatásai érvényesülnek, de ha máj-, epe-, vagy mirigyproblémák gyógyulását szeretnénk támogatni, akkor már kevésnek bizonyulnak. Amennyiben nálunk vásárol valaki hematit ékszert, mindig felhívom erre a szíves figyelmét és javaslom, hogy amennyiben ilyen fizikai problémák enyhítésére szeretné alkalmazni  az ásványt, inkább nyers hematitot válasszon. 

A malachit ásványt biztosan sokan ismeritek. Csodás zöld színe és különböző árnyalatú csíkjai miatt könnyen beazonosítható. Nálunk is kapható karkötő, nyaklánc, marokkő formájában, s már nem először merült fel, hogy "miért nem olyan szép csíkos, mint a máshol vásárolt"? Hmmmm....Leleményesek a kínaiak. Nyilván nem feltétlenül a hamisítás a céljuk, inkább a még szebb megjelenési forma elérése, de ha feltűnően csíkos malachittal találkozunk, akkor felejtsük el a gyógyhatásait, lelki, szellemi támogatását. Azt  a verziót ugyanis hasonlóan állítják elő, mint a hematit gyöngyöket. Összeőrlik külön a sötétebb és világosabb árnyalatú ásványt - ami valóban malachit...volt, addig -, kötőanyagokkal összekeverik és ezeket a különböző színű masszákat egymásra rétegezik, hogy később, megmunkálás után szép, egyenletes csíkozású legyen. Mivel kristályszerkezete felbomlik, így már gyógyhatásai sincsenek. 

Nem, nem értem még mondandóim végére, de nem szeretném senki estéjét rabolni kisregényemmel :-) Egy biztos! Te, aki ezt végigolvastad, egészen biztos, hogy vérbeli ásványrajongó vagy! :-) ...de azért ezentúl ígéretemhez híven most már hetente jelentkezem egy "gyakori kérdések" bejegyzéssel :-)


img_20180504_193918.jpgKívánom, hogy váljon Mindenki hasznára!

Hatalmas szeretettel! <3

 

Detty

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kristalygyogyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr2513890370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása