2018. március 22. 22:31 - Berta Bernadett kristálygyógyász

Miért és hogyan kell tisztítani az ásványokat?

Szép napot Kedvesek! :-)

 Sokszor tapasztalom, hogy az ásványékszerek gazdái nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogy  ásványaikat rendben tartsák, tisztítsák és töltsék, egyszerűen csak megelégszenek azzal, hogy "nem működik, de szép" - holott az ásványok hatásai kizárólag akkor tudnak érvényesülni/segíteni, ha időnként gondot fordítunk rájuk is....Szóval kissé égnek állt a hajam, s ezen ünnepélyes alkalomból született ez a blogbejegyzés :-)

Ásványainkat azért fontos időről időre megtisztítani, mert legtöbb esetben felveszik érzelmi állapotunkat, a környezeti energiákat, s egy idő után ezt sugározzák vissza ránk - hegyikristály esetében ráadásul felerősítve. Jó példa erre a működési elvre az ametiszt is, mert amikor félelmek kezelésére viseli valaki rendszeresen, az ásvány úgy szünteti meg negatív érzelmeinket, hogy átveszi, viszont amikor telítődik és nincs megtisztítva, tulajdonosa azt éli meg, hogy addigi félelmei akár kezelhetetlen mértékben is jelentkezhetnek. Szóval vegyük tudomásul, hogy az ásványokkal való személyiségfejlesztés, énképépítés, testi harmonizáció és gyógyítás úgy működik, ha a fontos szabályokat  megtanuljuk és betartjuk.

Persze, mint mindenben, itt is van néhány kivétel: a citrin például nem gyűjti be és nyeli el a negativitást, hanem áttranszformálja. Ezért is lehet kiválóan használni depresszió kezelésére. Képes minden negatív energiából, rossz gondolatból nyugalmat, békét, derűt adni viselőjének. Mivel teljesen másképp viselkedik, mint az ásványok legtöbbje, ezért tisztítani és tölteni sem szükséges, mert soha semmi idegen energiát nem tart meg. (Nálam azért az ásványszerelem addig terjed, hogy a citrinjeimet is meg szoktam tisztítani – mondván, hogy nekik is jól esik :-) )

Visszatérve az ásványok tisztításának kérdésére: gyakorlati tapasztalatom alapján ásványainkat ösztönösen nem használjuk vagy diszkomfort érzetet okoznak, amikor telítődnek negativitással. Nagyon fontos ilyenkor  mindenképpen megtisztítani őket.  Amennyiben túlterheltség miatt nem jut el hozzánk ásványaink  „jelzése”, akkor is szükséges minimum 2 hetente új energiával ellátni őket. Testkezelésre alkalmazott ásványok esetében pedig minden egyes alkalommal, amikor végzünk a kezeléssel, csakratöltéssel, a lentebb leírt eljárással szabadítsuk meg kavicsainkat a belőlünk "kidolgozott" információktól!

Tisztításra legegyszerűbb módszer – abból a szempontból, hogy könnyen elérhető, komolyabb odafigyelést, hozzáértést nem igényel -, ha folyó víz alatt megmossuk ásványainkat. Ékszerek esetében elég, ha markunkban tartjuk az ékszert, hogy fém részei ne károsodjanak és kézfejünkre folyatjuk a vizet, mert ennek a lépésnek az a célja, hogy az ásvány elveszítse a felvett elektrosztatikus töltését, s ez így is, kezünkön keresztül is megtörténik a folyó víz által. Marokkövek, csakrakövek esetében pedig a víz alá tartva az ásvány finom, körkörös dörzsölésével tudjuk segíteni a folyamatot. Ezután nagy szemű sóra van szükségünk. Egy kis tálba terítsük szét a sót, ujjnyi vastag rétegben, majd papírtörlőt helyezzünk rá és erre tegyük az ásványokat két óra időtartamra. Tovább semmiképpen se hagyjuk rajta, mert a só energetikai károsodásokat okozhat még így is, hogy nem érintkezik közvetlenül az ásvánnyal. Az ásványokat soha ne ássuk bele sóba, mert léteznek olyan ásványok, amelyeket a közvetlen érintkezés teljesen tönkre tesz – egyébként pedig semmi szükség nincs erre a lépésre. Amikor letelt a 2 óra, néhány másodpercre „mutassuk meg” ásványainkat a felkelő vagy lemenő napnak. Erős napsugárzás hatására sokféle ásvány károsodik, úgyhogy csak óvatosan. Ez alól is van természetesen kivétel. A borostyán szinte minden tisztítási és töltési procedúrának „ellenáll” és mélyen elraktározza azt, amit környezetéből felvett. Őt például kizárólag a nap segítségével tudjuk újra energetizálni, méghozzá úgy, hogy 2-3 napig a tűző napon hagyjuk. A jó hír viszont az, hogy a leggyakrabban használt ásványok (akár az ékszerként kaphatóak, akár a csakrakezelésekre használatosak) tisztítására a fent leírtak tökéletesen működnek.

Kristálygyógyászatban létezik még egy alapelv, de ezt nem szükséges átültetni a hétköznapi gyakorlatba. A hideg színű ásványokat (akvamarin, labradorit, kalcedon, stb.) a hold energiájával, a meleg színűeket (karneol, narancs kalcit, napkő, stb.) a napéval töltjük, de általánosságban az tapasztalható, hogy a nagyon gyenge napfény tökéletesen alkalmassá teszi bármilyen színű ásványainkat arra, hogy lelki és szellemi hatásaikat kifejtve támogassanak.

Érdekesség, hogy a bőrbetegségekre alkalmazott aventurin - tökéletesen jól beválik ekcéma, bőrviszketések, stb. esetén – hatása sokkal erőteljesebb, ha a hold fényénél töltjük fel. Lelki és szellemi hatásokban is érzékelhető különbség mutatkozik a napnál illetve holdnál feltöltött ásványok esetében, de ez már olyan terjedelmű téma, hogy külön fejezetet érdemelne :-)

Amennyiben rendelkezünk egy ametiszt drúzával (lehet bármilyen csöpp, lényeg, hogy a tölteni kívánt ásvány vagy ékszer elférjen rajta), még egyszerűbb dolgunk van. 12 óra időtartamra ráhelyezzük a tisztítani, tölteni kívánt ásványt és ő elvégzi ezt helyettünk. Amennyiben véletlenségből tovább felejtjük ékszerünket az ametiszten, semmi gond nincs, mert nem tesz benne kárt.

Sok szeretettel:
Berta Bernadett - kristálygyógyász

https://www.facebook.com/asvanybolteskristalygyogyaszat/

https://www.indigolite.hu/

 

ametisztkincs.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kristalygyogyasz.blog.hu/api/trackback/id/tr2313768654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása